Jdi na obsah Jdi na menu

Zpravodajství

SPIRÁLA VÁM NASLOUCHÁ                      28.1.2018

Organizace Spirála v Ústeckým kraji, je zřizovatelem centra krizové intervence a intervenčního centra, které svým riozsahem a nabídkou služeb pokrývají potřeby občanu Ústeckého kraje. Kontaqktní nebop detašované pracoviště najdete v Ústí nad Labem, lounech, Rmburku, Děčíně, a jiných městech,.

Pomoc lidem v krizi, osibám ohroženým domácím násilím, ohroženým rodinám nebo dětem, poskytuje Spirála od roku 2000. Pracovníci úpusobí jako rovněž jakjo lektořio seminářu, preventivních programu pro školy,

Ve Spirále najdete krizové pracovníky, konzultanty, terapouty a právníky- takto profesně bohatý tým může komplexně řešit vaší rodinou osobní krizi, partnerské násilí, náročné životní situace. Pracujeme s rodinou, dětmi, nezletilými a seniory.

Sužby jsou bezplatné, včetně krátkodobého krizového pobytu v případě, kdy je nutno odejít z bytu nebo domu. Důvodem nemusí být pouze psychická nepohoda, ale i vážá socio ekonomická sitzuace ( ztráta bydlení, zaměstnání, chybně sepsaná nájemní smlouva, akutní událost, požár nebo povoden).

Centrum krizové intervence- pokusd se ocitnete v tíživé životní situaci,

 

 

NENECHTE SE CHYTIT LOVCI NEHOD                      13.12.2017

Jako by samotná bouračka a to jde jen o plechy, nebyla dostatečný stres. Tisíce řidiču při ní padnou každoročně za obět lovcum nehod, jak si zavolat rychlou a levnou pomoc od své pojištovny,.

Za lovce nehod jsou označováni firmy a jednotlivci, kteří se při přivolání objeví u havarovaných nebo porouchaných vozidel, a vnucují zde řidiči své služby,. Využívají situace, ještě než se řidiči stačí vzpamatovat z prvního šokzu, už začnou připravovat odtah nepojízdného auta, nanbízejí opravu vozidla ve spřáteleném servisu. Protože nepodléhají žádné kontrole, poskytují často zbytečné, leckdy i nekvalitní a často předražené, služby, které v konečném dusledku musí řidič zaplatit ze svého. Přitom rychlé i spolehlivé asistenční služby už má dnes prakticky každý motorista přeplacené v pojištění v rámci pojištění svého vozidla.

Pomoc je v ceně- každý řidič který má sjednané poviné ručení, nebo havarijní pojištění, má od pojištění nárok na havarijní služnby nehody nebo poruchy auta. Jejich rozsah najde ve své pojistné smlouvě. Sjednané asistenční služby poskytuje smluvní asistenční pojištovny, u které je auto pojištěné.

PATERO PROTUI LOVCUM NEHOD

1) Odmítněte vždy rázně asistenční službu, kterou jste si sami nezavolali.

2) Durazně oznmamte lovci nehod, že si odtah a opravu nepojízdného vozu zajistíte sama u své pojištovny.

3) O tom kde se bude vozidlo opravovat, si rozhodujete vy sami. pokud nemáte servis, kde auto pravidelně servírujete, doporučujeme využřít doporučené autoservisy, kteréí vám doporučí vaše pojištovna.

4) lovci nmehod s oblibou uvádějí, že je poslala pojištovna nebo že s ní mají smlouvu. Pokud zavoláte na linku 1224 dozvíte se zde o smluvní asistenci pojištovny, kdy a kdo vám přijede pomoct.

5) Pokud jste již lovci nehod naletěli, informujte o této skutečnosti pojišťovnu, domluvte se na dalším postupu. Předejdete tak zbytečným doplatkum za čerpáním služeb, které pojištovna nemůže proplatit.

Prověřte servis- Řada motoristu se setkává s nekvalitní opravou v servisech doporučených lovci nehod. Existují i případy, kdy autoservis vyfakturovcal výměnu dílu, místo toho provedl pouze opúravu a díl nbevyměnil. Věnujte proto provedené opravě mimořádnou pozornost,. nebo si opravu nechtě prověřit jiným, duvěryhodným subjektem.

 

 

TERORISTICKÝ ÚTOK VE STOKHOLMU                         7.4. 2017

 Dnes byl zase spáchán další teroristický útok ve Stokholmu.

 Nákladák tam vjel do davu, čtyři lidi zemřeli a hodně jich bylo zraněno. Po pachateli se pátrá.

 

 

TERORISTICKÝ ÚTOK V RUSKU                 3.4.2017

  Dnes byl spáchán v Ruském metru teroristický útok.

 V metru vybouchla domácky vyrobená bomba, druhou nevybuchlou našli pyrotechnici v druhém vagonu. zemřelo 12 lidí a dalších skoro 50 bylo zraněných.

Hnusný útok.

 

 

JEDEN SVĚT 2017 V DĚČÍNĚ                      27.3.2017

V Děčíně se ve dnech 19-26.3.2017 uskutečnil již devátý ročník regionální verze filmového festivalu o lidských prvech Jeden svět. Letos jsme festival prodloužili na celý týden, a proto vám můžem nabídnout deset dokumentárních snímku na aktuální témata,. Snažili jsme se sestavna soutoku Labe a Ploučnice it dramaturgicky program tak, aby pokrýval co nejširší otázky dnešní společnosti, a tak si každý z nabídky vybral. Jak je dobrým zvykem, po většině produkcí na vbás bude čekat host odborník na diskuzi, který má k tématu co říct. Na letošní ročník přišli skutečně zajímavý lidé, no však posudte z programu sami.

Před festivalem jste mohli navštívit několik doprovodných akcí- 17361570_1432452610150155_7313453738020048237_n-1-.jpgpředstavení divadla utlačovaných Fany Coffé, tradičních 24hodin čtení, zahajovací večírek s koncertem koncertem kapely Vijakomy, společnými silami postavíme na soutoku Labe a Ploučnice indiánskou sounu.

Na všechny projekcemůžete klidně nosit staré a nefunkční mobilní telefony, které budou v rámci neziskového projektu Remobyl ekologicky zreciklovány. Váš mobil tak ještě dá práci hendikepovaným a vydělá nějaké peníze pro Jedličkuv ústav.

Festival pořádá organizace Člověk v tísni, v Děčíně ve spolupráci Zelená pro planetu, a kinem Sněžník.

 

 

NEZAPOMÍNEJTE NA SÍLU SPOLUPRACE

Při sledování světových událostí, jako jsou nekončící konflikty v Sýrii, brexit nebo volba Amerického prezidenta, se zdá,. jako by naše společnost ztrácela tolik potřebnou schopnost vzájemné spolupráce, Proto byl 19ročník mezinárodního festivalu o lidských právech Jeden svět rád svým divákum připoměl hodnotu společného úsilí a sdílení. Téma letošního festivalu tedy zní umění spolupráce, v době popularistiky rétoriky, negativních diskuzích na sociálních sítích, aspolupráce představuje pozitivní cestu, jak reagovat na rozdělenou společnost v krizi hodnot.

Spolupráce je především vzájemná spolupráce , komunikace a sdílení. Zvykli jsme si, že slovo sílet znamená rychle poslat dál facebokový příspěvek, který jsme si anui pořádně nepřečetli. Vratme se k původnímu smyslu slova sdílení. Znamená t dělit nebop být ochoten sám sobě něco upřít, a zvažovat dusledky své volby pro ostatní.

Novými kategoriemi letošního jednoho světa, je kategorie volte změnu. Jež na jedné straně ukazuje ty, kdo sebestředně touží po moci, na druhé straně pak aktivisty, kteří se pouštějí do nemilosrdného poliotického zápasu.

 

 

TERORISTICKÝ ÚTOK V LONDÝNĚ                         23.3.2017

 Tak teroristé znovu pocl0m-1-.jpgzaútočili.

Tentokrát napadli Londýn. Najeli na most do skupiny lidí a druhý útok byl do Evropského parlamentu. Zemřelo nejméně 12lidí.

Je to hodně ošklivý čin!!! Doufám že pachatele chytí a odsoudí.

 

 

MISTROVSTVÍ REPUBLIKY V KRASOBRUSLENÍ                       29.1.2017

  Bylo v Ostravě. atv68e87b_p201701251149601-1-.jpgTrvalo pět dní.

  My tam měli zastoupení mladých, byli moc šikovný.

 

 

PREZIDENT TRUMP                        21.1.2017

  Tak ve čtvrtek 19.1.2017 byl4575256-1-.jpg Donald Trump už oficiálně jmenován za prezidenta USA.

  Přednesl slavnostní prezidentský slib a slavnostní řeč. Pak se rozloučil s odcházejícím bývalým prezidentem Obamou. Poté se přemístili na slavnostní oběd do Bílého domu.

 Včerejším dnem 20.1.2017 se ujal prezidentského úřadu.

 

 

NA RUZYNI EVAKUOVALI LETADLO                         30.12.2016

  Dnes na starém Ruzynském ji8px-1-.jpgletišti evakuovaly letadlo z Kanárských ostrovů.

  Na palubě letadla bylo 180cestujících samí Poláci. Jeden pasažér také Polák prohlašoval že má na sobě bombu, požadoval přistání na Ruzyni a odtamtud autobus na hlavní nádraží, kde chtěl přesednout na vlak do Polska.

  To se mu však nepodařilo letištní policie ho po přistání letadla zajala. Prohlídli ho i letadlo a žádnou bombu nenašli vymyslel si to.

Z tohoto duvodu se provoz na letišti na tři hodiny zastavil, žádné letadlo nesmělo vzlétnout ani přistát. Všichni pasažéři z onoho letadla se nesmí vzdálit z letiště je pro ně zajistěno ubytování v Praze a budou postupně vyslechnuti.

 

 


TERORISTICKÝ ÚTOK V BERLÍNĚ                            19.12.2016

  Dnes vjel mezi vánoční dav na Berlínské vánoční trhy muslimský terorista, zabil devět lidí, mnoho jich zranil.

  Je to hnusný čin. A pak se nebojte někam jet. Ach jo je to strašná doba.

 

 

OCENĚNÍ PRACOVNÍCI SLUNEČNICE                          8.12.2016

Milí přátelé, rádi bychom se s img_0473.jpgvámi podělili o velkou radost z ocenění, kteří získali naši zaměstnanci v rámci slavnostního vyhlašování cen Zaměstnavatel roku 2016 a Kolega 2016. Ocenění stejná šance,. pořádané agentury Osmý den, se zaměřuje na firmy a společnosti zaměstnávající osoby s postižením, které chce takto veřejně vyzdvihnout, za jejich společensky prospěšnou činnost a motivovat další zaměstnavatele.

Slavnostní vyhlášení proběhlo na krajském úřadě ve čtvrtek 3.11.2016, a na ocenění byli nominovány naše pobočné spolky Slunečnice, Kavárna- palačinkárně na Cestě. V kategorii roku 2016 byla oceněná Ilona Přibylová z kavárny ( 4místo), a Matěj Kováříč z sociální firmy. Všem našim pracovníkum srdečně gratulujeme a Agentuře Osmý den děkujeme za jejich úžasnou činnost.

 

 

 

ZEMŘEL NÁM KRAKONOŠ                  27.11.2016

  Zemřel legendární herec 15241228_658538720986619_384467618559378246_n-1-.jpgFrantišek Peterka všem dětem a dospělým známý jako Krakonoš.

  Dožil se krásného věku. Byl to skvělý herec. Kromě Krakonoše zahrál plno filmových a divadelních postav. Je ho moc škoda.

 

 

VÝROČÍ 17 LISTOPADU                    17.11.2016

Dnes je státní svátek 1690184-1-.jpgvýročí studentské revoluce- 17.listopadu 1989.

  Dnes se v Praze a na plno místech v České republice konalo plno mýtinku a jiných akcí, samozřejmě nejvíc akcí se konalo v Praze. Bylo tam plno demonstrací a jiných akcí. Ještě že je ta televize jinak by se mimopražský ( to se týká i mně ) nic nedozvěděli.

 

 


PREZIDENT TRUMF   trump210716-01_denik-630-1-.jpg                   10.11.2016

V USA vyhrál v prezidentských volbách Donald Trumf.

  Byla to hodně silná bitva s Hylary Klintonovou.

 


JIŘÍ BRADY                     25.10.2016

  Bývalí vězen v koncentračním a_plakat_hanin_kufrik-1-.jpgtáboře Terezín Jiří Brady, byl nominován na předání státního ocenění. Dostal i pozvánku na hrad. Když dorazil s manželkou do České Republiky ( žije v USA přímo v Kanadě) tak mu bylo sděleno že ocenění od prezidenta Zemana nedostane.  Odůvodnili mu to tím že za to může jeho bratr který se setkal s Dalajlámou.

  Jiřímu Bradymu je už 83let, do české republiky se už nejspíš dostal naposledy. Je to pořádná ostuda. Doufám že to poslanci včetně prezidenta nějak vyřeší. Snad k nám nejel nadarmo.

Jiří Brady měl sestru Hanu, která ve třinácti letech zemřela v Osvětimi. Napsal o ní knihu Hanin kufřík. Pořádá osvětové debaty o holocoustu po celém světě s dětmi a mládeží.

 

 

VOLBY                       logo-pro-kraj-male-1-.png7.10.2016

 Dnes a zítra jsou volby do zastupitelstva Ústeckého kraje. Já volila stranu pro kraj.