Jdi na obsah Jdi na menu

Saláty

JARNÍ SALÁT S KLÍČKY                        22.3.2018

Naklíčené mungo, 1/2hlávky římského salátu, 1červená paprika, 2lžíce panenského hroznovégho oleje, 1lžíce viného octa s estrogenem, mořská sůl.

Mungo necháme naklíčit., salát a papriku nakrájíme na proužky, přidáme mungo, olivový olej a ocet, lehce osolíme a vše promícháme.

 

 

SALÁT S MRKVÍ, OKURKOU A KLÍČKY                         20.3.2017

3lžíce cukru, sůl, 4lžíce rýžového octa, 2střední mrkve, 1lžíce olivového oleje, 1stroužek česneku, 1lžíce citronové štávy, nastrouhasná kura z 1/4citronu, 2malé předvařené řepy, 2hrsti naklíčené čočky. mungop fazolek hrst špenátu, 1malá salátová okurka, pažitka a rybíz.

Cukr a sůl nasypemwe do menší nádobky, přčelijeme octem a vodou a zahříváme, dokusd se ciukr a sůl nerozpustí,. Mrkev oščklrábeme a nahrubo nastrouháme promícháme s připravenou marinádou a necháme rozležet. Olej promícháme s prolisovaným česnekem, citeropnovou štávou a kůrou, lehce osolíme. Oloupanou řepu nakrájíme na tenké pláty, polovinu plátku necháme v celku, zbylé nakrájíme na tenké proužky. ŘEpu promícháme s česneko- citronovým olejem a necháme také rozležet. Čočku propláchneme, necháme na sítu okapat, pak osušíme v papírové utěrce. Sejně postupujem se špenátovými listy. Okurku oloupeme a pokrájíme na tenké plátky,  ty lehce prosolíme a necháme přebytečnou tekutinu okapat. Část pažitky najemno nasekáme a rybíz opláchneme.

Pomocí kulatého tvořítka sestavíme salát z jednotlivých vrstev, vršek ozdobíme špenátovými listy, rybízem a pažitkou.