Jdi na obsah Jdi na menu

Zdr. potíže, léčba a jiné

ZUBAŘ                          12.4.2018

 Dnes jsem byla ráno u zubaře.

 Před čtrnácti dny jsem si nechala udělat keramický můstek bez kovu, tak jsem si dnes pro něj šla. Když mi provizorní můstek sundal tak zjistil že mám velký otlak na dásni pod zubem, tak mi ten novej můstek nasadil trochu provizorně přilepil, s tím že mám přijít na kontrolu za čtrnáct dní aby se ta dásen uzdravila, pak že mi ho pořádně nasadí a přikurtuje.

K tomu jsem mu řekla že mi bolí v pravo dole stolička, zjistil mi že mi na ní začíná zánět, vyvrtal mi jí a stříknul antibiotika. Ještě tam jdu na ně zítra a pak až za čtrnáct dní, když mi to nebude bolet.

 

 

PŘEDCUKROVKA                  11.4.2018

 Dnes jsem byla na kontrole po roce s předcukrovkou.

Dopadla jsem výborně, prý mám hodnoty glykémie jako zdravý člověk. Takže na kontrolu mám jít zase za rok. Horší to mám s vysokým krevním tlakem, mám ho kolísavý, beru na něj léky, zase se mi zhoršil, tak půjdu zase na měření tlaku TK Holter.

 

 

GYNEKOLOGIE

 V pondělí jsem byla na preventivní prohlídce.

Dopadla jsem dobře, paní doktorka měla radost, prý jsem v pořádku. 

 

 

GASTRO PORADNA                         5.4.2018

 V úterý 3.4. jsem byla na kontrole na gastru.

 Dopadla jsem špatně i dobře.

Zkrátka paní doktorka mi udělala sono jater a tlustého střeva, tlusté střevo se mi prý po těch lécích krásně zatáhlo, nikde žádný zánět apod. Zato mám zvětšený játra. Vzali mně znovu krev,.

Paní doktorka měla radost jak se mi to tlusté střevo zlepšilo, takže ty léky musím brát dál. Řekla mi že jak mi v lednu vzali krev, tak mi tam zjistili že mám imunnitní onemocnění jater ( autoimunní hepatitidu). Vzali mi další krevní testy na potvrzení. Jdu na kontrolu 16.4. a dostanu na to léky.

 

 

ZUBAŘ                   27.3.2018

 Dnes jsem byla u zubaře. Chci si nechat udělat vyměnit můstky na bez kovu.

Začali jsme u prvního. Sundal mi ho, vybrousil a udělal otiskly.. Odpoledne jsem, si zašla pro provizorní ochraný můstek, za čtrnáct dní bude hotový, dají mi vědět.

 

 

ORL

Dnes jsem byla na kontrole na ORL u pana doktora.

Slinné žlázy už mám celkem dobré, nos také docela dobrý, vypláchl mi uši.  Napsal mi zase nosní sprey na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

KONEC NESCHOPENKY                         20.3.2018

 Dnes jsem byla na kontrole po nemoci, zánětu slinných žláz.

Dopadla jsem dobře, už jsem zdravá, doktorka mi neschopenku ukončila do čtvrtka 22.3. v pátek jdu do práce. Tak už se na kolegyně moc těším, na práci trochu také.

 

 

ZÁNĚT SLINNÝCH ŽLÁZ                    13.3.2018

 Tak už mám zase zánět slinných žláz. Zase mně to začalo jako obvykle, v podvečer den předtím, mně začalo být špatně, dostala jsem horečku a zase mi otekl krk ( tentokrát jen na jedné straně).

 Tak jsem si druhý den ráno došla za panem doktorem na ORL. Prohlédl mi zjistil mi že mám zánět slinných žláz, a také se mi žlázy trochu ucpaly, tak mi je vymačkal, aby mi je trochu uvolnil. Dal mi kapičky na vyplachování a na kloktání, řekl mi že si mám dojít k obvodní doktorce aby mi napsala neschopenku, že v žádném případě nesmím do práce, že musím být v klidu.

 Do toho aby toho nebylo málo, tak jsem do dvou dnů ještě dostala pořádnou chřipku. Teď už mi je trochu lepší, ale úplně OK to není. Zítra 20.3. jdu na kontrolu k obvodní doktorce, k panu doktoru jdu až za čtrnáct dní 27.3.

 

 

ORL                         21.2.2018

Včera 20.2. jsem byla na kontrole a pro recept na nosní sprey.

No moc dobře jsem nedopadla. Pan doktor mně nos prohlídl, levá nosní dírka se mu líbila pravou mám pokaždé horší, teď v ní mám dokonce zánět. Tak jsem dostala nosní antibiotické kapky Pamykon mám si ho kapat třikrát denně.

 

 

 

OČNÍ                      1.2.2018

Dnes jsem byla po roce na img-0895855--1-.jpgkontrole kvůli před cukrovce na očním.

Paní doktorka mi oči zkontrolovala, vykapala atd.

Dopadla jsem výborně oči mám naprosto zdravé jen mi pravé oko při zátěži malinko utíká, jenže to mám od šesti let po úraze, s tím se nedá nic dělat. Poradila mi cviky a co dělat když se mi to stane. Dále mi napsala alergické oční kapičky. Na kontrolu mám jít zase za rok.

 

 

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA                  30.1.2018

 Dnes jsem byla poxpahysnb.jpg roce znovu na kontrole se štítnou žlázou.

 Dopadla jsem celkem dobře, jen se mi štítná žláza ještě víc zmenšila, paní doktorka mi řekla že jí mám tak malou že nejsou vidět té štítné žlázy ani okraje a nevidí ani čísla.

Takže musím brát dál prášky, prý jestli se mi bude takhle dál pořád zmenšovat tak že by mi musela zvýšit dávkování na Letrox 120, zatím beru Letrox 100.  Na kontrolu mám jít zase za rok, v lednu 2019.

 

 

ORL                     9.1.2018

 Dnes jsem byla na kontrole u pana doktora na ORL.

 Dopadla jsem celkem dobře, levá dírka v nose je dobrá, pravá je horší, ale ta je horší pořád. Mám už dlouho rýmu, tak mi nos vyčistil, řekl mi že jsem tam měla hnis.

Napsal mi znovu nosní sprey a na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

GASTRO PORADNA                      2.1.2018

 Dnes jsem byla na kontrole u paní doktorky na gastru.

Udělala mi últranzvuk, střevo se mi po těch prášcích trochu stáhlo a zklidnilo. Měla jsem zhoršené krevní testy, zvýšené jaterní testy a vysoký CRP. Tak mně vzali znovu krev jestli se to takhle tam ukáže znovu.

  Napsala mi znovu lék Salofalk ( prý ho budu brát dlouhodobě), zvýšila mi dávkování na dvakrát denně.  Na kontrolu mám jít po velikonocích 3.4.2018

 

 

GASTRO PORADNA                     14.12.2017

 Dnes jsem byla na71945-d-1-.jpg kontrole na gastru.

 Dopadla jsem celkem dobře. Paní doktorka mi udělala últranzvuk a vzali mně krev. Jelikož mám na tlustém střevě divertikly, tak se žádný nový neobjevil, jen jeden se trochu zvětšil řekla mi že jsem prodělala zánět divertiků. Na vše se mně vyptala ( jak mně bolí břicho, počet stolic, jestli mám průjem a jiné). dala mi přednášku co smím jíst a nesmím jíst.

 Napsala mi znovu prášky Salofalk, teď už ho budu brát dlouhodobě. Už jsem ho brala od června do října a břicho mně nebolelo.  na kontrolu mám jít příští týden ve středu 20.12. znovu na últranzvuk a pro výsledky krve.

 

 

ORL                   5.12.2017

 Dnes ráno jsem byla u pana doktora na ORL.

 Hrozně mně bolí hlava, nos mám jako ucpaný, nejde mi rýma smrkat. Prohlédl mi, zvětšil se mi polyp, v nose jsem to měla červený a bílý hnis.

 Výsledek- nos si mám pořádně vyplachovat vincentkou a brát dál nosní sprey.  Na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

ORL                        15.11.2017

 Včera jsem byla na kontrole u pana doktora Veselého s nosem.

 Nos se mi trochu zhoršil pravá dírka, v levé dírce to mám docela dobré, v pravé se mi zase začíná dělat polyp, sice jev ještě malý, ale dělá se tam. 

ˇˇRíkala jsem mu že mám pořád kašel, lechtá mně v nose a občas tam cítím jako když bych tam měla chlupy. Tak se mi podíval do krku i na mandle a na mandlích mi zjistil že mám malé kamínky, tak mi je vyčistli a odstranil.

VÝSLEDEK- Do krku mi dal sirup na kašel Ribotusin a do nosu mi zase napsal Mamox nosní sprey. Na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

SONO PRSOU                        8.11.2017

 V pondělí 6.11. jsem byla na sono prsou, chodím tam na kontrolu každý rok, kvůli uzlinkách v obouch prsou.

  Dopadla jsem dobře, prsa mám zdravé, uzlinky jsou pořád stejný, nezvetšili se ani nezmenšili, takže mám jít za rok znovu na kontrolu, při potížích dřív.

 

 

KOŽNÍ                    2.11.2017

 Dnes jsem byla na kontrole s obrazek-1-.jpgplísní na nehtech na kožním u paní doktorky.

 Dopadla jsem celkem dobře, byla spokojená že se mi nehty trochu zlepšili. Vyměnila mi léky, už mi nenapsala ten lak na nehty Exoderyl, ale napsala mi Canespor sada na nehty, každý den večer si je mám namazat mastičkou a přelepit náplastí, nechat si je na nohou 24hodin a pak to sundat, odškrábat a znovu aplikovat, tento postup mám opakovat až do dobrání- pak mám jít na kontrolu.

  Ještě mně zkontrolovala lupénku, tu mám v pořádku jen se jí nelíbilo že jsem prý strašně vysušená. Tak mi napsala speciální tělové mléko po koupeli Excipol a mastičku na suchou kůži.

 

 

MEDOVÁ MASÁŽ                      17.10.2017

 Dnes odpoledne ve čtyři hodiny masazmed-1-.jpgjsem byla na medové masáži. Dostala jsem jí od kolegyň z práce k narozeninám.

 Bylo to moc příjemné a moc se mi líbila. Prvně mně natřela celé tělo medem smíchaným s likérem, pak mně namasírovala dokud se tekutina nevsákla celá do těla a neudělala bublinky, poté mně utřela třikrát za sebou ručníkem namočeným horkou vodou. Po těchto procedurách mně přikryla teploučkou dekou a ležela jsem tam štvrt hodiny, masáž trvala dvacet minut.

  Bylo to moc příjemné, moc se mi to líbilo a užila jsem si to. Překvapilo mně jak jsem byla po masáži unavená, ze začátku se mi motala i hlava.

Ráno jsem musela k zubaři, protože včera při jídle se mi ulomila fazetka u můstku. Tak mi jí přilepil a je to.

 

 

ORL                   10.10.2017

 Z ničeho nic jsem dostala šílenou rýmu, bolí mně hlava a nos.

Tak jsem si ráno skočila k panu doktorovi na ORL. Prohlédl mi řekl mi že mám pořádnou rýmu, v nose to mám zduřelý a pěkně červený. Prý mám i kašel jak jsem z té rýmy zahleněná.

 Tak mi dal Pamycon antibiotický kapky, dál si kapat nosní sprey a vyplachovat nos Vincentkou. Když mně to nepomůže tak mám za ním přijít, jinak mám jít na kontrolu až po dobrání nosního spreye.

Mám být v teple, nosit na krku šátek a čelenku nebo čepici.

 

 

ORL                     3.10.2017

 Dnes jsem byla na kontrole na ORL u pana doktora. Navíc mi praskli kapky do nosu.

 Nos mi zkontroloval, levá dírka je dobrá pravá mnohem horší. Nos mi propláchl, mám si ho vyplachovat Vincentkou a napsal mi dál kapky. Na kontrolu mám jít po jejich dobrání.

 

 

ZUBAŘ                        27.9.2017

 Na dovolené ve Španělsku mně vypadla z korunky fazetka, hned na předním zubu jedničce. Zub byl celý kovový a černý, bylo to ošklivý, nemohla jsem se moc smát.

 Tak jsem si dneska zašla i s tím zubem k zubaři. Nasadil mi ho a upravil. Snad mi už nespadne.

 

 

ORL                   6.9.2017

 Včera jsem byla na kontrole u pana doktora na ORL.

 Dopadla jsem dobře. V nose to mám docela dobré, ucho se mi už také uzdravilo, zánět ustoupil. Ale ještě mi napsal kapky, preventivně, mám si je nakapat po každém koupání nebo umytí hlavy, nebo když by mně začalo bolet.

 Nos si mám dále proplachovat Vincentkou, napsal mi dál nosní sprey Momox a na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

GYNEKOLOGIE                       31.8.2017

 Včera jsem byla na ženským u paní doktorky. Nedostala jsem menstruaci, navíc se mi blíží termín dovolené do Španělska.

 Mně menstruace blbne už dlouho, ale ted poslední dobou jsem to měla dobré. Ted jsem to měla na konci června a od té doby ne.

  Paní doktorka mně udělala últranzvuk, zjistila mi že se mi ztrácí sliznice, mám tam malinkatou cystu, jinak je vše dobré. Dostala jsem injekci na vyvolání, a doporučila mi že si mám na dovolenou vzít pro jistotu sebou Norethisteron, kdybych začala náhodou ( snad ne) špinit.

 

 

ZUBAŘ                     23.8.2017

 Tak jsem dnes ráno byla na kontrole u zubaře.

Spravil mi třetí fazetu u můstku. Udělal mi rentgen na kterém mi zjistil že mi roste dole v dásni zub ( už po druhé, poprvé jsem ho měla takhle v 16let, tak mi ho pan doktor vyoperoval). Dnes mi řekl že je ještě hodně malinký, že vyzkouší novou metodu, dal mi do dásně dvě injekce, s nějakou látkou která zničí u toho zubu v dásni kořeny a ten zub shnije že z něj zůstane jen slupka a tu mi pak vyndá. Prý je to mnohem lepší než bych musela na operaci.  Na tu injekci půjdu třikrát vždy po dvou měsících. Ještě mi dal dvě zubní pasty- jednu se stejnou látkou která je v té injekci, tu mám používat dva měsíce, po jejím dobrání používat druhou pastu ta je bez floru.

  Jinak mi prohlídl všechny zuby a byl moc spokojený, zuby mám v pořádku.

 

 

ZUBAŘ                 14.8.2017

 Dnes jsem byla u zubaře, při minulé kontrole jsme se domluvili že si nechám opravit můstek, který se mi už začíná poškrabávat a je mi vidět z něj kov, no už ho mám pěkně dlouho od 18let a už mi je 44.

 Když jsem tam přišla tak mi řekl že ta paní laborantka co to dělá je nemocná, takže teď mi to dělat nebude, tak jsme se domluvili že mi ho jen potáhne. Tak mi to udělal a vypadá to pěkně. Ještě mám takhle poškrábanou jednu korunku tu mi takhle opraví příští týden. Ta laborantka má zlomenou nohu, prý bude marodit dlouho. Takže pak se domluvíme kdy přijdu.

 

 

ZÁNĚT ZVUKOVODU                      8.8.2017

 Už asi třetí den mně šíleně 78epbq3g.jpgbolí v pravém uchu a za uchem, dokonce mně to tam i oteklo.

Tak jsem si dneska zašla za panem doktorem na ORL.  Zjistil mi že mám zánět zvukovodu a zvětšené ušní uzliny,.  Ucho mi vyčistil, propláchl. Dal mi antibiotické kapky, mám si je kapat kapky třikrát denně. Na kontrolu mám jít za čtrnáct dní.

 

 

ORL                       27.7.2017

V úterý jsem byla u pana doktora na ORL na kontrole.

Dopadla jsem celkem dobře, nos mám docela dobrý, jen trochu zarudlý, mám ho dál vyplachovat  Vincentkou a brát dál ty nosní kapky.

Došli mi výsledky krve po zánětu slinných žláz, zjistili mi tam chlamýdie, dostala jsem na to léky.

Bavili jsme se o dovolené jak v září pojedeme do Španělska tak mi pro jistotu napsal antibiotika, kdyby mi tam to zase chytlo, pro jistotu, když se nic dít nebude tak je brát nebudu. 

Napsal mi dál nosní sprey a na kontrolu mám přijít po dobrání.

 

 

ZUBAŘ                    3.7.2017

 Dnes jsem byla u zubaře.

Včera při večeři se mi urvala přední část korunky, ještě jsem jí k tomu spolkla. Naštěstí mně to nebolelo, ale vypadalo to hrozně.

Tak jsem se ráno vydala k zubaři, ještě že pan doktor je tak šikovný. Spravil mi to, udělal mi novou fazetku, vůbec to není poznat že je to korunka, sice mi říkal že je to jen provizorní, že mi bude muset udělat novou, rovnou celý můstek, který už mám od 18let. Takže mi říkal že nesmím jíst nic tvrdého a dávat na ní pozor. Jsem objednaná na 14.8.

 

 

GASTRO PORADNA                      29.6.2017

 Dnes jsem byla na kontrole na gastro.

Dopadla jsem celkem dobře. Jak jsem minule dostala léky, tak mi po nich přestalo bolet úplně břicho, strašně se mi ulevilo, tak měla paní doktorka radost.  Výsledky z bioopsie jsem měla v pořádku, řekla mi že tam mám jen divertikli, takže marodím s divertikulitidou. Takže jsem dostala přednášku co smím a nesmím jíst a jiné.

Takže mám dobrat tu krabičku s léky, a na kontrolu mám přijít za půl roku ( v prosinci), samozřejmě pokud budou potíž tak přijít hned. Takže mám radost.

 

ORL                       15.6.2017

Včera jsem byla u pana doktora na kontrole.

Dopadla jsem dobře, na kontrolu mám jít po dobrání kapek.

 

 

KOLONOSKOPIE                   8.6.2017

 Dnes jsem šla na sigmo původně a skončila jsem rovnou na kolonoskopii.

 Včera jsem večer už nemohla jíst,  u34rg1x8.jpgdnes už tuplem ne.  Ráno v devět hodin jsem si musela udělat klystýr ( ten mi udělala mamka), a v jednu hodinu jsme jeli k paní doktorce Pořízové do Ústí nad Labem.

 Byla jsem objednaná na sigmo,. jenže protože jsem byla výborně vyčistěná a paní doktorka byla moc spokojená že vidí tak daleko, tak mi řekla že je škoda aby končila tak brzy, že mi rovnou udělá kolonoskopii.

Tak jsem dostala injekci do žíly a pak jsem se trochu prospala.

VÝSLEDEK- Dopadla jsem docela dobře, zánět na střevu nemám, ale mám tam hodně divertiklů, celá stěna tlustého střeva je jimi doslova posetá. Vzala mi biopsii na vzorky mikroskopické kolitidy. Napsala mi na divertikly léky Salofalk. Na kontrolu mám jít 29.6.

 

 

ZÁNĚT MÍZNÍCH UZLIN                        5.6.2017

 V pátek mně bylo v práci 19965-1-.jpgzničehonic špatně, když jsem dorazila domů tak jsem večer měla horečku 38, 7 zase mně otekl krk. Ráno když jsem se probudila tak jsem byla celá oteklá ( krk i hlava) a horečku jsem měla 39, 2. Tak mně táta odvezl na pohotovost.

 Tam mi změřili teplotu znovu a měla jsem 39,8 po prohlídce mi zjistili že mám zase zánět mízních uzlin, dostala jsem antibiotika.

Tak jsem dnes si skočila k obvodní doktorce pro neschopenku a na kontrolu mám jít za týden.

 

 

GASTRO PORADNA                      16.5.2017

 Změnila jsem doktorku ( kvůli nedostatečné lékařské péči), přešla z Děčína do Ústí nad Labem k paní doktorce Pořízové.

 Přečetla si pozorně celou mojí dokumentaci, na vše se mi vyptala. Udělala mi ultranzvuk a odebrala krev na imunologii,. Objednala mně 8.6. na sigmoskopii.  Dle jejího výsledku mi dá léky.

 Byla moc příjemná, vše mi vysvětlila. 

 

 

ORL                  2.5.2017

 Dnes ráno jsem byla na kontrole u pana doktora po dobrání nosního spreye.

 Dopadla jsem docela dobře,. Nemám žádné potíže, žádná rýma atd. tak jsem myslela že pan doktor bude spokojený. Celkem byl, ale řekl mi že se mi nos po minule trochu zhoršil. Že to tam mám oteklí, zarudlý a trochu jeden polyp.

 Takže mi znovu napsal nosní sprey a dal mi mastičku. Na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

PŘEDCUKROVKA                       25.4.2017

 Dnes jsem byla po půl roce na kontrole s cukrem. V říjnu minulého roku se mi trochu objevil tak mně začali hlídat.

 Dopadla jsem výborně, v krvi ani moči jsem cukr vůbec nemělo, výsledky krve byli výborný. Změřila mi tlak v žilách nohou i rukou to jsem také měla v pořádku. Dostala jsem žádanku na oční kam mám jít příští rok v únoru.

Paní doktorka měla velkou radost pochválila mně a na kontrolu mám přijít za rok.

 

 

KOLOPROKTOLOGICKÁ PORADNA                     20.4.2017

 Dnes jsem byla po roce na kontrole v koloproktologické poradně.

 Dopadla jsem celkem dobře. Břicho mám pořád stejné. Pan doktor si všechno přečetl, na vše se mi vyptal. Nakonec mi řekl že mám špatnou léčbu a že si mám najít jiného lékaře.

Na kontrolu když nebudu mít potíže mám jít za rok.

 

 

GYNEKOLOGIE                       11.4.2017

 Dnes jsem byla na preventivní obrazek-1-.jpgprohlídce u pani doktorky.

 Nemám žádné potíže tak jsem si myslela že paní doktorka bude spokojená. Jaká ale bylo mé překvapení když mně při prohlídce řekla že zase mám výtok, a celou pochvu zduřelou a červenou s pupínky. Napsala mi prášky na vkládání a mastičku. Vzala mi vzorky na cytologii, udělala ultranzvuk, kde se mi objevila malinká cysta, na kterou mi dala injekci.

  Takže výsledek nic moc.  Ještě mi dala ty prášky co beru na menstruaci.

 

 

ORL                     28.3.2017

 Od rána mně bylo špatně, boleli mně žlázy na krku a měla jsem obrovskou rýmu, tak jsem si po práci skočila na ORL za panem doktorem.

Prohlédl mi, zjistil mi v nose že mám zase zánět. Napsal mi Pamykon antibiotické nosní kapky, musím si je kapat 5x denně. Na kontrolu mám jít za čtrnáct dní.

 

 

KOŽNÍ                      27.3.2017

V pátek 24.3. jsem byla na kontrole na wuun2i25.jpgkožním s plísní na nehtech u nohou. Potýkám se s ní už dlouho, beru na to loceryl lak na nehty.

  Paní doktorka se mi na nehty podívala, řekla mi že je to o malinko lepší. Napsala mi lak znovu a řekla mi že příště už mi nasadí něco jiného, že už ho mám po třetí tak že to musí změnit, aby si na to ty nehty nezvykli. Takže na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

ORL                    21.3. 2017

 Dnes jsem byla na kontrola po dobrání antibiotik po zánětu slinných žláz.

Mám už to o hodně lepší ale trochu zánět tam ještě je, pan doktor mi je vyčistil. Dal mi prášky a kapky na vyplachování. Nos mám v pořádku, napsal mi znovu nosní sprey. Na kontrolu mám jít za tři neděle.

 

 

ZÁNĚT SLINNÝCH ŽLÁZ                  13.3.2017

 V pátek večer zničehonic jsem dostala horečku 38stupnu, a otekla jsem na krku a hlavě. Ráno když jsem se probudila tak jsem byla oteklá ještě víc.

  Tak jsme se hned vydali na ORL pohotovost kde mi zjistili že mám zánět slinných žláz,. Dostala jsem antibiotika a na kontrolu mám jít za deset dní.

 

 

OČNÍ                    27.2.2017

 Tak protože jsem minulí rok obrazek-1-.jpgměla po nemoci potíže s cukrem v krvi, ted už se to zase uklidnilo, ale přesto paní doktorka řekla že se to musí hlídat, prý jsem tak zvaný před cukrovka.

  Tak mně poslala kvůli tomu na oční. Od listopadu jsem tam byla objednána. Tak jsem tam dnes šla.

  Dopadla jsem výborně, naprosto vše mám v pořádku. Paní doktorka byla moc spokojená. Změřila mně oční pozadí, oční tlak, rozkapala oči a četla jsem číslice a písmenka, vše jsem viděla, neudělala jsem vůbec žádnou chybu.

Napsala mi oční kapky, ale ty mám používat jen když mně budou pálit a slzet oči, jinak ne,. Na kontrolu mám jít zase za rok teda v únoru.

 

 

GASTRO                       16.2.2017

 Včera jsem byla na 93-duspatalin-20retard-1-.jpgkontrole na gastro poradně.

 Dopadla jsem celkem dobře. Krev jsem měla v pořádku, na sonu mi zjistili malinkatý zánět na tlustém střevě a několik divertiklů ( divertikly jsou výstupky na tlustém střevě, tak mi to vysvětlila doktorka) které jsem měla nalité krví. Doktorka mi řekla že mi z toho bolí břicho. Prý už jsem je měla i vloni když mi dělali kolonoskopii.

  Takže výsledek, UC je pořád v relapsu, dostala jsem na zánět kortikoidy a Salofalk na udržování ( to budu brát napořád) a ještě mi dali jedny léky. Ty neznám ještě jsem je neměla. Na kontrolu mám jít za čtrnáct dní.

 

 

ORL                    14.2.2017

Dnes jsem byla na ORL.

Dopadla jsem výborně, nos mám v pořádku, nikde žádné polypy. Dostala jsem dál nosní sprey Mamox a na kontrolu mám jít po dobrání.

 

 

SONO BŘICHA                    10.2.2017

Dnes jsem byla na odběru krve a na sono břicha ( jater a tlustého střeva).

Vůbec nevím jak jsem dopadla paní doktorka mi nic neřekla jen jsem slyšela jak říkala sestřičce že jsem prodělala několik zánětů tlustého střeva a mně řekla že výsledky pošlou k doktorce na gastro kam jdu příští týden ve středu. Tak jsem zvědavá jak jsem dopadla, co mi řekne. Tu středu už tam budou i výsledky té krve.

 

 


ŠTÍTNÁ ŽLÁZA                         19.1.2017

 Dnes jsem byla opět po roce na kontrole se štítnou žlázou. Chodím tam už strašně dlouho ( od 13let). Na kontrolu chodím každý rok v lednu.

  Dopadla jsem dobře. Štítnou žlázu mám strašně malou ( sníženou funkci štítné žlázy), tak se mi nezvětšila ani nezmenšila. Takže nic nového. Vzali mi krev, napsali léky Letrox a na kontrolu mám jít zase příští rok v lednu. Takže nic nového zkrátka klasika.

 

 

ORL                      3.1.2017

 Dnes jsem byla na kontrole u pana doktora po dobrání antibiotik.

Dopadla jsem celkem dobře. Zlepšilo se mi to, uzliny sice ještě trochu zvětšené mám i trochu pravou mandli, nos je pořád stejný. Napsal mi nosní sprey, sirup na kloktáíní a mám si dělat před spaním Preznicovy obklady.

  Na kontrolu když nebudu mít žádné potíže mám jít po dobrání nosního spreye,.  Mám mít ještě klidovější režim.

 

 

ZÁNĚT MÍZNÍCH UZLIN                       27.12.2016

  Tak jsem letos měla img-2392398--1-.jpgopravdu netradičního ježíška. Vyfasovala jsem si zánět mízních uzlin.

  Z ničehonic mně na štědrý den odpoledne začalo bolet celé tělo, bylo mi špatně, tak jsem si lehla, prospala jsem se. Ulevilo se mi tak jsem si myslela že to bude dobré. Ale při štědrovečerní večeři se mi to znovu vrátilo, bylo to ještě horší.

  Ale večeři jsem zvládla sice se zapřením, rozdali jsme si dárky, prohlídla jsem si je. Ale už mně bylo tak špatně a byla jsem vyřízená že jsem se musela omluvit a šla si lehnout. Změřila jsem si teplotu a měla jsem 38,8 stupnu.

Ráno jsem se probudila a měla jsem oteklej celý krk, horečku skoro 39. Tak jsem skončila na ORL pohotovosti. Zjistili mi zánět mízních uzlin, zánět v nose a v krku. Dostala jsem antibiotika a neschopenku.

 

 


ALERGIE NA KATHON CG                       14.12.2016

  Už delší dobou mám potíže při úklidu, nesnáším určité uklízecí prostředky, hlavně leštěnku na nábytek Pronto, Diavu a jiné. Celkem mi to teď před vánoci, když se provádí vánoční úklid tak mi to vadí.

  Tak jsem si v pondělí skočila na kožní, udělala mi testy, nalepila mi na záda náplastě s alergickými látkami. Řekla mi že dnes mám přijít na sundání. Hned ten den k večeru co mi to nandala, mně strašně záda pálila, otekla mi, druhý den to bylo ještě horší, dokonce jsem dostala i horečku, tak jsem na kožní volala, tak mi řekla at hned příjdu. Když mé záda viděla tak se zhrozila, hned mi to sundala. Zjistila mi že jsem alergická na Kathon cg, je to konzervační látka která se používá do dezinfekčních, uklízecích prostředků, do kosmetiky hlavně do opalovacích přípravků.

  Tak jsem dostala mastičku, injekci Dithiadenu, a leták s poučením čemu se při této alergii používat. Zkrátka je nejlepší se této látce vyhnout. Tak asi nebudu uklízet,.

 

 

ORL                   6.12.2016

 Dnes jsem byla na kontroleobrazek-1-.jpg na ORL u pana doktora Veselého.

 Šla jsem na kontrolu po dobrání antibiotik. Zánět v nose mi ustoupil, ale sliznici v nose mám zduřelou stále. Tak mi tam vložil bakteriální sítku. Nasadil mi znovu sprey Mammox, který beru aby se mi nevytvářeli nosní polypy. Ted jsme zkusili to přes tři měsíce vysadit, ale nedělá to dobrotu,.

Takže na kontrolu mám jít až po dobrání spreye, při kontrole mi z nosu vyndá tu síťku,.

 

 

GYNEKOLOGIE                      29.11.2016

 Dobrala jsem antibiotika na zánět v 430171-scarlett-prirodni-pece-pro-zeny-2-teliska-1-.jpgnose, a už delší dobu 4dny mně šíleně pálí a svědí v rozkroku, šílené. Navíc se mi přidali i jiné potíže, bolesti břicha atd.

  Tak jsem dnes po práci vydala za paní doktorkou Černou. Po prohlídce mi řekla že mám zánět že to je těma antibiotikama. Dostala jsem mastičku, vaginální čípky a vaginální tělísko - malé kuličky s bylinkami. Na kontrolu mám jít na začátku ledna, kdyby se mi to zhoršilo tak dřív.

 

 

ORL                       22.11. 2016

Mám stále šílenou rýmu, img-3838957690053--1-.jpgvůbec se jí nemůžu zbavit. Před čtrnácti dny jsem byla u pana doktora a dostala jsem kapky Pamycon na rýmu.

  Jelikož je to ještě horší, dokonce mi začala z nosu téct krev. Dnes ráno mně od rána šíleně bolela hlava, v nose a pořád jsem krvácela. Když jsem přišla ráno do práce tak se mi krev spustila ještě víc. Tak jsem se sebrala a šla jsem k panu doktorovi.

  Nos mi pořádně prohlídl, vzal mi nějaké vzorky z něj, něco mi udělal v nose aby se mi stáhli cévy a teče krev. Navíc mám v nose prý šílený zánět. Dostala jsem antibiotika, mám si dělat Vincentkou výplachy nosu a nos nahřívat. Na kontrolu mám přijít po dobrání léků.

 

 

KOŽNÍ                   20.11.2016

V pátek 18.11. 2016 jsem byla na kožním, už skoro tři neděle mně pořád pálí krk, štípe, mám to jako opařené. Přitom mi na něm není vůbec nic vidět, obrazek-1-.jpgžádná vyrážka, červená barva.

  Paní doktorka hned jak jsem jí to řekla tak věděla co to je. Řekla mi že to je od lupénky, že to je tzv. alergie na chlad. Zakázala mi jíst kyselé věci- pomeranče, mandarinky a jiné. Nesmím na krk používat žádné voňavky. mám nosit bavlněné šály.

  Napsala mi kortikoidní mastičku. Za měsíc mám jít na kontrolu, kdyby se mi to zhoršilo tak přijít dřív.

 

 

SONO PRSOU                      15.11.2016

Dnes jsem byla po roce opět na kontrole na sono prsou.

  Dopadla jsem dobře. Chodím tam každý rok na kontrolu kvůli tomu že mám v prsou uzlinky. Dnešní kontrola dopadla dobře, uzlinky se mi trošičku zvětšili, zvětšují se každý rok . Paní doktorka mi říkala že se trošku zvětšili ale ne moc, že zatím to je dobré, prsa mám prý jinak zdravé.

  Takže jsem v pořádku a na kontrolu mám jít zase za rok.

 

 

ORL                        8.11.2016

Dostala jsem pořádnou rýmu, bolí mně hlava, v nose a čelo.

Protože mi to vůbec nechce přestat,obrazek-text-7784-295-min-1-.jpg tak jsem si dneska ráno skočila na ORL za mojim panem doktorem Veselým.

Ani jsem mu nemusela říkat co mám za potíže, poznal to na mně hned ode dveří. Pozdravila jsem a on mi řekl že jsem pořádně nastydlá.

  Když mi prohlídl nos tak zjistil že mám v něm velký zánět, zánět jsem měla i v uchu. Tak jsem dostala antibiotika prášky a antibiotické kapky do nosu i do ucha. Ach jo tak to jsem neměla dlouho klid!!!

 

 

PŘEDCUKROVKA                      18.10.2016

  Včera jsem byla si pro výsledky z testů cukru.

  Nedopadla jsem tak špatně. Prý mám diagnozu prediabetes, česky předcukrovka. Prý je to stav že mám před cukrovkou.

 Takže jsem dostala všechna poučení, musím držet dietu a dostala jsem diabetickou průkazku. Na kontrolu mám jít v dubnu.

 

 

GLYKEMICKÁ KŘIVKA                         5.10.2016

  Dnes ráno jsem byla na testech- tzv. glykemické křivce, jelikož se mi už po několikáté objevil zvýšený cukr v krvi.

  Byla jsem tam dvě hodiny. Hned jak jsem tam přišla, jsem dala moč, vzali mně krev z žíly a s prstu, pak mi dali vypít takovou zvláštní sladkou limonádu ( chutnala mi). Pak jsem musela dvě hodiny čekat, po dvou hodinách mně znovu vzali krev ze žíly, výsledky pošlou doktorce.

 

 

ORL                       4.10.2016

  Ráno jsem byla na kontrola na mudr_vesely_400-1-.jpgORL u pana doktora Veselého. Chodím k němu už strašně dlouho s nosními polypy, dvakrát mně je operoval. Naposledy v únoru tohoto roku mi je odstranil přímo u něj v ordinaci laserem.

  Při minulé kontrole v srpnu mi řekl že mi z nosu polypy zmizeli ( už tak dva měsíce předem) tak jsme se domluvili že vyzkoušíme nebrat sprey do nosu ( Avamys kortikoid). Že se uvidí co to bude dělat když je nebudu brát.

Dnes jsem byla na kontrole a byl moc spokojený. V nose žádný polyp,. nos čistý, bez známek zánětu. takže sprey brát nemusím a když nebudou žádné potíže tak mám jít na kontrolu za tři měsíce.

 

 

KONTROLA NA PLASTICKÉ CHIRURGII                             29.9. 2016

  Dnes jsem byla ( dostala jsem pozvánku) na kontrole na klinice plastické chirurgie ve Vinohradské nemocnici v Praze. Jezdím tam od malička. Tam mně několikrát operovali rozštěp rtu. Ted už jezdím jen na kontroly vždy po třech letech.

  Minulý rok zemřel můj pan profesor co se o mně od malička staral, operoval mně. Jmenoval se Miroslav Fára, byl to skvělý lékař, výborný operatel ( díky němuž na mně není rozštěp skoro vůbec vidět). Navíc to byl skvělý člověk, vždy si pro pacienty našel čas, bavil se s námi, co ve škole a jiné. Jako děti jsme ho měli všichni moc rádi. Nikdy na něj nezapomenu.

  Tak po jeho smrti si všechny jeho pacienty přebral jiný lékař, mudr. Jiří Borský, tak mně pozval na kontrolu. Také je moc výborný lékař, pan profesor Fára byl jeho učitel.

  Tak mně zkontroloval ret, řekl že je vše v pořádku a mám jít na kontrolu když nebudou potíže zase za tři roky.