Jdi na obsah Jdi na menu

Těstoviny

ŠIROKÉ NUDLE S CHŘESTEM                       20.4.2017

500g zeleného chřestu, 1balení širokých nudlí, olivový olej, sůl, mletý černý pepř, 60g parmazánu.

Chřest omyjeme a sloupneme dolní třetinu každého stonku. Do hrnce nalejeme vodu, osolíme jí a přivedeme k varu. Vložíme do ní stonky chřestu a vaříme 3-5minut dopoloměka. Pak jej vyjmeme a ihned zchladíme ledovou vodou. Těstoviny za občasného zamíchání uvaříme. Připravený chřest nakrájíme na menší kouskly. V kastrolu rozehřejeme několik lžic oleje, přidáme chřest a krátce ho prohřejeme. Pak přidáme uvařené scezené těstoviny, vše osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Na závěr přimícháme parmazán nastrouhaný na hoblinky, vše rozděůíme na talíře a hned podáváme.