Jdi na obsah Jdi na menu

Luštěniny a jiné

LUŠTĚNINOVÉ KARBANÁTKY                             3.10.2017

250g luštěninové směsi Lagris, bobkový list, sůl, 1lžíce Podravka Natura přísada do jídel, majoránka, 2vejce, 1cibule, 1stroužek česneku, 1hrst petrželové natě, strouhanka, olej.

Luštěninovou směs namočíme přes noc. Uvaříme jí spolu s bobkovým listem doměka. Přebytečnou vodu slejeme, vyjm,eme bobkový list a směs umeleme. Vzniklou hmotu osolíme a ochutíme podravkou a majoránkou. Přidáme vejce, najemno nakrájenou cibuli, utřčený česnek, nasekanou petrželovou nat a zahustíme podle potřeby strouhankou. Ze směsi vytvoříme karbanátky. Osmažíme je na oleji.

 

 

ČOČKA S JARNÍM LUPENÍM                        30.3.2017

200G ČERVENÉ čočky, 40ml vinného octa, pul lžičky dijonské hořčice, 1lžička mletého římského kmínu, sůl, 100ml olivového oleje, 200g směsi bylinek ( štovíku, kerblíku, kozlíčku, polníčku a jiné).

Čočku vaříme 10minut doměka. Slejeme jí před cedník a odložíme jí na teplé místo do misky. Ocet smícháme s hořčicí, římským kmínem a solí, přilejeme olej a vyšleháme hladkou zálivku. Nalijeme jí na ještě teplou čočku a dobře promícháme. Necháme vychladnout. Bylinky dobře omyjeme a nasekáme na větší kousky. Šestrně jí promícháme s čočkou. Dozdobíme sedmikráskami, květy třešní nebo pampeliškami. Podáváme s uzeným masem.