Jdi na obsah Jdi na menu

Dip, přílohy a jiné

ZELENÁ OMÁČKA                    1.7.2017

1svazek bylinek 7druhu, 2g zakysané smetany, 2g řeckého jogurtu, 1lžíce hrubozrné hořčice, 1lžíce cukru, štáva a kura z 1/2citronu, sůl a namletý černý pepř.

Bylinky nakrájíme najemno, do mísy dáme zakysanou smetanu, jogurt, bylinky, hořčici, cukr, štávu a kuru z citronu a vše mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Necháme 90minut odstát, dle chuti osolíme a opepříme.

 

 

BARBECUE OMÁČKA

1červená cibule, 1stroužek česneku, 1žlutá paprika, 1snítka tymiánu, 10lístku rozmarýnu, 1čili paprička, 300ml loupaných rajčat, 1lžíce hnědého cukru, 3lžíce olivového oleje, 50ml coca coly, 4lžíce kečupu, uzená sůl, na špičku nože mletou uzenou papriku, mletý černý pepř.

Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme najemno. Paspriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Otrhaný tymián a rozmarýnm natrháme najemno. Čili papričku nakrájíme i se semeny najemno, oloupaná rajčřata nasekáme. Cukr necháme zkaramelizovat na pánvi, přilijeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a rozmarýn, tymián a čili papričku, vše osmažíme a zalijeme colou. Přidáme nasekaná rajčata a kečup a necháme na mírném plameni 10minut táhnout. Ochuríme solí, paprikou a pepřem, přidáme nakrájenou papriku a necháme další 2minuty táhnout, přelijeme do připravené nádoby a necháme vychladnout.

 

 

RYCHLÝ AVOKÁDOVÝ DIP                        2.3.2017

1avokádo, 2lžíce bílého jogurtu Honlandia, 3lžíce olivového oleje, hrst čerstvého koriandru, 5lžic vody, štábvA Z 1/2LIMETKY.

Avokádo vypeckujeme, oloupeme a očistímer. Společně s ostatními ingrediencemi, je vložíme do nádoby a rozmixujem .